Växthuset är en växtbaserad restaurang som startades 2016 av Jon Birgne.

Beläget under skansbron som ansluter in till Södermalm i Stockholm delar vi lokaler med norra europas största nattklubb Trädgården / under bron

Säsongens råvaror hämtade från Sverige och de nordiska länderna där vi strävar efter en tydlig och nära kontakt med de producenterna vi arbetar med, för att säkerställa kvaliteten på de råvaror. Då vi är en 100% växtbaserad restaurang vill vi arbeta med hållbara gårdar som kan producera på ett sätt som är snällt för naturen och oss.

Naturen själv är en av de stora leverantörerna åt oss när det kommer till säsongens råvaror. Att samla de första gröna växterna på våren och blommor och andra örter på sommaren eller när vi går ut och skördar svamp på hösten så skapar det en väldigt nära relation till råvarorna. Vårt uppdrag är att leverera en måltid som berättar en historia om vår plats, vår terroir.

Vinerna som vi serverar i restaurangen är naturviner eller biodynamiska vilket innebär att vinmakarna bevarar jordmånen och terroiren, genom att inte tillsätta några kemikalier i odlingarna och inte tillsätta några kemikalier eller liknande. Våra andra dryckesalternativ som alkoholfritt och öl är närproducerat och hantverksmässigt framtagna.

Växthuset is a plant based fine dining restaurant started in 2016 by Jon Birgne.

Situated under a bridge that connects to Södermalm in Stockholm. We share the location with the biggest night club in northern europe Trädgården / under bron

Seasonal ingredients sourced from the surroundings of the region and the nordic countries. We strive to connect with the local farmers to ensure the quality of the vegetables we serve. Working with small biodynamic farms that can provide in a sustainable way.Nature itself is one of our other big suppliers when it comes to the seasonal ingredients we use, foraging for the first green leaves in spring and flowers and other herbs in summer tru autumn when we harvest mushrooms for the restaurant. Our mission is to deliver a meal that will tell you a story about our place, our terroir.
The wines that we serve in the restaurant are natural wines or biodynamic which means that the winemakers preserve the soil and terroir by not putting any chemicals in the vineyard and don’t add any chemicals or such in the winery. Our other drink alternatives like non-alcoholic and beer are local produced.